Kropsterapi

En vej til balance mellem krop og sind

Kropsterapi er en helhedsorienteret behandlingsform, der arbejder med både kroppen og psyken, fordi de to er tæt forbundet. Kroppen husker alt, også de oplevelser, vi har været igennem følelsesmæssigt. Hvis vi ikke får bearbejdet svære følelser, traumer eller stress, kan de sætte sig som spændinger, smerter og ubalancer i kroppen. Kropsterapi hjælper med at frigøre de blokeringer, der holder os fast – både fysisk og psykisk.

Som kropsterapeut ser jeg mennesket som en helhed. Når jeg arbejder med kropsterapi, kombinerer jeg de mange forskellige metoder, jeg har uddannet mig indenfor, for at give mine klienter den mest effektive behandling. Jeg bruger psykoterapi, healing, klang, lydterapi, cupping, akupunktur, clairvoyance (intuitiv tilgang), meditation og numerologi – selvfølgelig kun hvis det er noget, klienten er åben for.

Min tilgang er holistisk og skræddersyet til hver enkelt klient, fordi vi alle er forskellige og har forskellige behov. Jeg arbejder intuitivt og mærker ind i, hvad din krop har brug for. Mit mål som kropsterapeut er at skabe balance, så både din krop og dit sind kan slippe de mønstre og spændinger, der forhindrer dig i at leve frit og i kontakt med dig selv.

➡︎ Book en tid eller uforpligtende samtale her

Kroppens celler husker alt

Vi bærer alle vores oplevelser i kroppen – både de gode og de svære. Når vi går igennem stress, angst, sorg, chok eller traumer, kan kroppen reagere ved at spænde op eller lukke af. Mange mennesker oplever fysiske smerter uden en tydelig fysisk årsag, men ofte ligger der noget dybere bag. Når vi ikke får bearbejdet svære følelser, kan de sætte sig som:

• Spændinger i nakke og skuldre

• Ryg- og lændesmerter

• Hovedpine og migræne

• Fordøjelsesproblemer

• Kronisk træthed og udmattelse

• Søvnproblemer

• Angst og uro i kroppen

• Depression og nedtrykthed

• PTSD og traumer

Kropsterapi hjælper med at løsne op for de fysiske og psykiske blokeringer, så energien i kroppen kan flyde frit igen. Når vi giver kroppen mulighed for at slippe gamle spændinger og ubalancer, kan vi også opleve større mental klarhed, ro og følelsesmæssig balance.

Hvordan kropsterapi kan hjælpe dig

Kropsterapi kan bruges til en bred vifte af problematikker, fordi kroppen og psyken hænger uløseligt sammen. Her er nogle af de områder, hvor kropsterapi kan gøre en forskel:

Fysiske smerter og spændinger

Kropsterapi kan lindre kroniske smerter, spændinger og ubalancer i kroppen. Hvis du f.eks. lider af hovedpine, nakkesmerter, rygproblemer eller uforklarlige smerter i kroppen, kan det være tegn på, at din krop bærer på noget uforløst.

Stress og udbrændthed

Langvarig stress kan føre til spændinger i kroppen, søvnproblemer og en følelse af konstant udmattelse. Kropsterapi hjælper med at frigøre stress og få kroppen tilbage i balance.

Traumer og overgreb

Jeg har selv oplevet, hvordan kropsterapi har hjulpet mig med at bearbejde voldsomme traumer og overgreb. Kroppen husker det, vi har været igennem, og hvis vi ikke får forløst det, kan det blive siddende som en dyb indre uro, angst eller smerte. Kropsterapi hjælper kroppen med at give slip på den lagrede energi og skabe en følelse af tryghed og balance igen.

Angst og uro i kroppen

Mange mennesker oplever angst i form af en konstant uro i kroppen, hjertebanken eller en følelse af ikke at kunne slappe af. Kropsterapi arbejder med både nervesystemet og energien i kroppen, så du kan finde mere ro.

Søvnproblemer

Hvis du har svært ved at sove, vågner om natten eller føler dig uoplagt om morgenen, kan det skyldes, at din krop er i en konstant stresstilstand. Kropsterapi hjælper med at få nervesystemet til at falde til ro, så du kan sove bedre.

At mærke sine egne grænser

Mange mennesker har svært ved at mærke deres egne grænser, især hvis de har været vant til at sætte andres behov før deres egne. Jeg har selv oplevet, hvordan kropsterapi har hjulpet mig med at mærke mig selv bedre – at vide hvornår jeg skal sige fra, og hvornår min krop fortæller mig, at jeg skal passe bedre på mig selv.

Fordøjelsesproblemer og mave-tarm-ubalancer

Maveproblemer kan hænge sammen med følelsesmæssig uro og stress. Mange oplever, at deres fordøjelse forbedres, når de begynder at arbejde med deres krop gennem kropsterapi.

Lavt selvværd og fastlåste mønstre

Mange af vores mentale mønstre sidder ikke kun i hovedet – de sidder også i kroppen. Hvis du f.eks. har svært ved at sige fra, har en dyb følelse af ikke at være god nok eller bærer på gamle oplevelser fra barndommen, kan kropsterapi hjælpe med at løsne op for de mønstre, der holder dig fast.

At lytte til kroppen

En af de vigtigste ting, jeg har lært gennem kropsterapi – både som behandler og som klient – er at lytte til min krop. Når jeg får smerter eller skader, ved jeg, at det ofte handler om noget psykisk. Min krop fortæller mig, når jeg skal være opmærksom på noget, men det kræver, at jeg lytter. Det er præcis det, jeg lærer mine klienter – at forstå de signaler, kroppen sender, og arbejde med dem i stedet for at ignorere dem.

Når vi ignorerer kroppens signaler i for lang tid, kan det føre til kroniske smerter, stress eller sygdom. Men når vi lærer at lytte til kroppen, kan vi tage bedre vare på os selv og leve et liv med mere balance og frihed.

➡︎ Book en tid eller uforpligtende samtale her

Kropsterapi - En vej til heling og balance

Som kropsterapeut har jeg set, hvordan kropsterapi kan skabe dybe forandringer hos mine klienter. Når vi arbejder med både krop og sind, kan vi skabe en varig forandring, der giver mere ro, frihed og balance i livet.

Hvis du oplever fysiske smerter, stress, angst, traumer eller bare en følelse af at være ude af balance, kan kropsterapi være vejen frem. Jeg møder dig der, hvor du er, og sammen finder vi den tilgang, der passer bedst til dig.

Kontakt mig, hvis du vil vide mere eller booke en session – din krop og dit sind fortjener at have det godt.

Ja, i kropsterapi arbejder man ofte med specifikke områder på kroppen, hvor der kan opstå spændinger, blokeringer og ubalancer. Hver del af kroppen er forbundet til bestemte følelser og psykiske temaer. Når vi trykker, masserer eller arbejder med energien i disse områder, kan vi hjælpe kroppen med at frigøre de lagrede følelser og ubalancer.

Her er en oversigt over de klassiske områder, der ofte behandles i kropsterapi, samt hvilke følelser og temaer der kan være forbundet med dem:

1. Nakke og skuldre

• Typiske spændinger: Stivhed, smerter, spændinger, hovedpine

• Forbundne følelser: Ansvar, byrder, stress, skyldfølelse, at føle sig overvældet, stædighed, ufleksibilitet, ikke at kunne se tingene fra andres side.

• Hvorfor opstår spændinger her?

• Mange, der har spændinger i nakke og skuldre, bærer på for meget – både fysisk og mentalt. Det kan være et tegn på, at du føler dig overbebyrdet eller tager for meget ansvar, både på arbejdet og i dine relationer.

2. Bryst og lunger

• Typiske spændinger: Trykken for brystet, anspændthed, overfladisk vejrtrækning

• Forbundne følelser: Sorg, ensomhed, uforløste følelser, kærlighedssorg

• Hvorfor opstår spændinger her?

• Hvis du har oplevet tab eller svigt, kan det sætte sig i brystet. Mange, der har svært ved at udtrykke deres følelser eller har lukket af for dem, kan opleve en følelse af at “holde vejret” eller ikke kunne trække vejret helt frit.

3. Mellemgulv og solar plexus (området under ribbenene)

• Typiske spændinger: Kramper, trykken i maven, problemer med fordøjelsen, manglende forbindelse mellem hoved og krop (tanker og følelser), pleaser-rolle.

• Forbundne følelser: Bekymring, kontrol, præstationsangst, selvværd, utryghed, nervøsitet, angsten for afvisning.

• Hvorfor opstår spændinger her?

• Solar plexus er kroppens “power center” og forbindes med vores selvtillid og evne til at stå stærkt i os selv. Hvis du ofte føler, at du skal præstere eller har svært ved at slippe kontrollen, kan det sætte sig som spændinger i dette område.

4. Mave og tarmområde

• Typiske spændinger: Oppustethed, fordøjelsesproblemer, uro i maven

• Forbundne følelser: Frygt, stress, utryghed, ubearbejdede følelser, livsangst, frygten for om tingene går som de skal, undertrykt vrede/gammel vrede.

• Hvorfor opstår spændinger her?

• Mave og tarm er tæt forbundet med vores følelser. Hvis du har svært ved at “fordøje” ting i livet – f.eks. svære oplevelser, konflikter eller forandringer – kan det ofte mærkes i fordøjelsen.

5. Hofter, lysken og bækken

• Typiske spændinger: Stivhed, smerter, uro

• Forbundne følelser: Gamle traumer, seksualitet, kreativitet, kontrol, approach til livet, dit mod til at turde springe ud i livet, angsten for at træffe store beslutninger, personlig tilgang til livet, tør at stå frem, seksualitet.

• Hvorfor opstår spændinger her?

• Hofterne lagrer ofte gamle følelser og traumer, især hvis man har oplevet noget voldsomt i barndommen eller tidligere i livet samt overgreb. Spændinger her kan også hænge sammen med at undertrykke sin seksualitet eller have svært ved at udtrykke sin kreativitet.

6. Ryg (øvre del) og rygsøjlen

• Typiske spændinger: Smerter mellem skulderbladene, spændinger i øvre ryg

• Forbundne følelser: Skyldfølelse, ansvar, følelsen af at blive “talt ned til”, evnen til at modtage kærlighed, føle sig uelsket, manglende støtte i livet.

• Rygsøjlen: præstation og behovet for kontrol.

• Hvorfor opstår spændinger her?

• Hvis du ofte føler, at du skal bære andres problemer eller har svært ved at sige fra, kan det sætte sig som spændinger i øvre ryg. Mange, der føler sig begrænsede af andres forventninger, oplever smerter i dette område.

7. Ryg midterdelen (nedre del/lænden)

• Typiske spændinger: Lændesmerter, stivhed, uro

• Midterdelen: dine skyggesider,

• Forbundne følelser: Tryghed, økonomiske bekymringer, grundlæggende stabilitet, følelsen af sikker-usikkerhed, angsten for svigt eller at miste, krav/forventninger til dig selv.

• Hvorfor opstår spændinger her?

• Lænden er tæt forbundet med følelsen af sikkerhed og stabilitet i livet. Hvis du bekymrer dig meget om økonomi, fremtid eller dit fundament i livet, kan det ofte mærkes som smerter i lænden.

8. Knæ

• Typiske spændinger: Smerter, stivhed, knæproblemer

• Forbundne følelser: Frygt for forandring, stædighed, manglende fleksibilitet, personlig stolthed og stædighed, udfordringer med at holde fast i principper,

• Hvorfor opstår spændinger her?

• Knæene symboliserer vores evne til at bevæge os fremad i livet. Hvis du har svært ved at slippe gamle mønstre eller frygter forandringer, kan det vise sig som smerter eller spændinger i knæene.

9. Fødder og ankler

• Typiske spændinger: Ustabilitet, smerter, følelsen af ikke at have fodfæste

• Forbundne følelser: Følelsen af at være “grounded”, frygt for at tage det næste skridt

• Hvorfor opstår spændinger her?

• Fødderne handler om vores forbindelse til jorden og vores fundament. Hvis du føler dig usikker eller har svært ved at finde din vej i livet, kan det mærkes i fødderne eller anklerne.

Her, på den anden side af udfordringer og læringer, er jeg fyldt med kærlighed og glæde og klar til at hjælpe dig. Det er min skæbne, at jeg skal hjælpe andre skønne sjæle. Det livsformål har jeg omfavnet, fordi det føles helt naturligt.